Kuvareportaasi

On pitänyt kirjoittaa jo vaikka miten pitkään siitä mitä tässä on tullut tehtyä. Voin aloittaa sillä että edelleenkään kaikki kuitit eivät ole koneella. Kustannuksissa mennään tasolla 188k€. Mutta niistä lisää myöhemmin. Keskeisimpiä juttuja mitä on saatu valmiiksi asti on pihasuunnitelma. Tästä taisi aiemminkin olla puhetta, ja tuli myönnyttyä semmoisen hankkimiseen. Suunnitelman meille teki Vihertaikurit (http://www.vihertaikurit.com) eikä voi kyllä kuin kehua palvelua ja lopputuloksia. Toki lopullisesti tuon kai näkee sitten kun taimet on maassa.

Meitä kuunneltiin hyvin, tuli hyviä ideoita ja vinkkejä, kommunikointi pelaa helposti sähköpostilla ja niin edelleen. Alta löytyy yksi kuva lopputuotoksestakin. Eli tietääpähän mitä pääsee ensi kesänä tekemään. Idea ei toki ole tuota heti kerralla tehdä vaan aikaa on semmoinen 50 vuotta. Ja koska teema alkaa painottua tuonne viherrakentamiseen, terassit mukaanlukien, laitoin blogillekin tällaisen kivan uuden teeman.

Toinen keskeinen juttu on taas parit kalustehankinnat, joita kyllä tulee jatkossakin riittämään. Eteiseen ostettiin ”antiikki”-kaappi. Ranskasta tuotu joku 1940-50 luvun viritelmä. Melkoisen iso ja massiivinen, mutta ennen kaikkea sellainen kun haluttiin. Sisältä se on ihan moderni, eli löytyy aika lailla tilaa takeille. Lisäksi sitten teetettiin paikallisella puusepällä (http://www.woodentouch.fi) olkkariin sohvapöytä ja työhuoneeseen kaappi. Aivan mahtavaa jälkeä. Sohvapöytä on juuri semmoinen kun haluttiin, simppeli, oikean kokoinen, jykevä ja ennen kaikkea oikeasta puusta eikä mistään kennolevyistä.
Yläkerran kaappi puolestaan on kyllä mdf:ää koska se kerran kiiltävän valkoisena haluttiin. Siinä ei paljon kannata pähkinäpuuta tuhlata. Sen verta painoa tuolla 250 pitkällä ja 140 korkealla kaapilla on että kolmeen mieheen ja yhteen naiseen oli aika temppu se puskea portaita yläkertaan. Alle valikoitui myös pari keittiökuvaa joita meni juuri keittiötoimittajan facebook sivuja koristamaan.
Niin, ja yksi projekti on ollut elokuvahuoneen sisuskalut. Videotykki tuli hankittu ja se on katossa, joskin telinettä joutuu vielä vähän tuunata. Lisäksi laittelin kiinteän screenin seinälle. Screeni on tuommoisessa mainosteippausfirmassa tehty 3mm alumiinilevylle, teipattu taittumaan vähän harmaaseen ja reunoissa sitten mattamusta teippaus imemässä hajavaloa. Toimii.
Että uskokaa tai älkää, kyllä sitä vain täälläkin asutaan vaikka varmasti moni välillä epäilikin 🙂 Autotalli on edelleen vaiheessa. Syystalvella sitä jaksoin vähän väkästellä, mutta kyllä napostus on hiipunut täysin kun pakkasta on -30 ja pitäisi toiselta puolelta tavaroita raivata. Mutta jahka tässä kevätaurinko alkaa lämmittää niin oikein joku viikonloppu otan ja tekaisen sen loppuun. Pääasia että sinne edes toisen auton saa suojaan. Pellettilämmityksestä täytyy myös kirjoittaa kokonaan oma postaus jos se sattuu jotakuta kiinnostamaan.

4 vastausta artikkeliin ”Kuvareportaasi

 1. Pekka Lillstrang

  Moi, sori kun on jäänyt vastaamatta. Kangas on tehty paikallisessa mainostoimistossa 4mm levystä jossa on alumiinipinnat ja sisällä uretania. En muista levyn nimeä, mutta tohon teipataan yleensä isoja mainoksia. Samalla tuo teipattiin hiukan harmaaksi sekä 16:9 rajaus tummall teipillä. Koko roska painaa pari kiloa ja on teipillä seinässä.

  Vastaa
 2. osmankaami

  Hyvän näköinen suunnitelma! Jää reilusti tilaa talon ympärille ja ei ole turhan täyteen tungettu, vaan nurmialueet voi hoitaa helposti leikkurilla ajellen ilman turhia kiemuroita ylimääräisten puskien tai muiden istutusten ympäri.

  Oletko suunnitellut jo, mihin talvella työnnät lumet autotallin edestä? Ainakin omaan silmään luonnollisin suunta olisi työnnellä kolalla lumet päärakennuksesta poispäin ja siihen on piirretty pensaita ja puita.

  Otto.

  Vastaa
  1. Pekka Lillstrang

   Moro. Kiitoksia. Ja äärimmäisen hyvä pointti tuo lumiasia. Ja tärkeä. Meillä on semmoinen hyvä tilanne että en kolaa, vaan piha käydään auraamassa paikallisen isännän toimesta. Eli käytännössä traktorin lumilingolla. Sillä saa lingottua lumet juurikin siihen puskien päälle turvallisesti. Osa lumesta joudutaan tietty joissain tilanteissa puskemaan tuohon autotallia vastapäätä olevalle nurmelle. Tuo ”luonnollisin” suunta nimittäin nousee tosi jyrkästi ylöspäin, niin se ei oikein hyvä paikka olisi lunta kasata.

   Tänä talvenakin on saatu aikamoiset kasat juuri tuohon autotallia vastapäätä. Siinä on se hyvä puoli että kallistus pihassa on siten että siihen viety lumi ja paremminkin sulamisvesi valuu sitten tismalleen talosta poispäin.

   t.Pekka

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *