Vuosi asumista

Niin se vaan on vuosi jo mennyt omassa talossa asuessa. Aika rientää ja mikään ei valmistu 🙂 Talvella kirjoittelinkin että eihän mitään oikein tullut tehtyä. Vähän pihasuunnittelua yms. mutta ei autotallin teko ihan hirvelasti napeksinut. Kevät kului muutenkin vielä töitten puolesta huolella reissatessa niin sekin vei veronsa. Käytännössä vasta toukkuun lopulla alettiin mitään tekemään kun töiltä ennätti ja jotain on saatu aikaan mutta paljon on toki tekemättäkin…

Autotalli alkaa olla sähköjen kytkentää vailla. Levytykset on tehty, ovet on paikallaan ja lamput paria lukuunottamatta katossa. Eli Sami täytyy kohta hätyyttää sähköt vielä kytkemään niin alkaa olla valmista.  :Jopa niin tyhjää että sinne kaksi autoa talveksi tulee mahtumaan.

Kaikista eniten aikaa on mennyt kiveyksien tekoon. Jos joku muistaa pihasuunnitelman jonka jakelin tuossa talvella, niin koko taloa kiertää kiveys. Eihän tuossa itse kiveämisessä niin kovin kova homma ole, mutta ennenkuin pohjat on kunnossa niin aikansa siinä menee. Samalla on tehty etupihalle samaan kiveykseen kiinteästi kuuluvia kukkapenkkejä. Idea on siis että ne on nostettu hiukan ylemmäs ja tehty tuommoisella Lakan Betonin painavalla reunakivellä. Itse pihakivenä on paikallinen HB:n patinoitu patiokivi. Tuommoinen perussimppeli, mutta juuri semmoinen kun haluttiin. Laskeskelin että kiveystä kuitenkin tulee kaikestaan semmoinen 170 neliötä että onhan siinä nyt vähän kumivasarointia. Hämäävää että neliöitä tulee paljon, mutta äkkiäpä niitä tulee jos parin metrin soirollakin taloa alkaa kiertämään…

Talon osalta on viritelty parveke kuntoon joka oli talven tekemättä, ja takapihan terassi alkaa olla kanssa hyvällä mallilla. Saunastakin pääsee siis kivasti jo partsille vilvoittelemaan. Idea olisi vielä tälle kesää saada tuo takapihan terassi jollekin mallille. Senkin ympärille tulee tuommoisia kivellä reunustettuja kukkapenkkejä, eli katsoo nyt miten niitä kerkeää ja jaksaa tehdä. Toinen puoli pihasta myös olisi tarkoitus vielä nurmettaa tälle syksyä. Sinällään se on tasoitettu jo ihan ok kuntoon, eli on multaa ja siemeniä vailla noin karkeasti joten siinä ei ihan hirveät työt ole. Nurmikkohommat vaan jäi tarkoituksella kiveysten jälkeen + nurmen puuttuminen helpottaa traktorilla talon ympäri rälläämistä kun kiviä ja muuta kampetta on saanut kulettaa ihan tarpeeksi. Mutta katsotaan mitä tässä nyt vielä kerkeää. Pihahommissahan meillä on tavoiteaika ”valmiille” pihalle tuolla vuoden 2030 paikkeilla…

Sisällähän on kanssa tehty vaikka mitä, lähinnä sisutamiseen liittyvää. On hankittu uutta kirjahyllyä ja sohvaa ja vaikka minkälaista kalustetta. Täytyy niiden osalta kertoilla lisää myöhemmin. Alla kuitenkin muuta kuvajainen matkan varrelta.Toukokuun viimeinen päivä on tehty tämmöistä. Eli muutama rivi kiviä on saatu (oven etunenhan kivettiin jo aiemmin) ja muuria on aloiteltu. Kivet on muuten ihan samasta erästä ja samaa väriä ja vielä samaa lavaakin. Kovasti vaan tuo kosteus vaikuttaa tummuuteen, samoin kun se että pinta hiukan kuluu kun on esim. vuoden käytössä.Heinäkuussa tuli pähkäiltyä parveketta. Isä oli taas pari päivää apuna ja tehtiin partsia, terassin pohjaa ja muuta. Äitikin oli Elinan apuna kukkahommissa ja aiemmin heinäkuussa Elinan vanhemmat auttelemassa mm. kiveyksissä. Kuten kuvasta näkyy, on joku julmettu pähkäily käynnissä.

Taas kuvaa heinäkuulta. Eka kukkapenkki valmiina. Ahosen Taimistolta tuli valtaosa taimista. Sittemmin ulkovalot on laitettu loppuun ja tuolla taustalla näkyvä maakasa / kivet on tasoiteltu. Käytännössä tuo pääty pihaa on nurmikkomultaa vailla.

Tässä näkyy kukkapenkkikä numero kaksi. Ja lisää ulkovaloja. Kirsikkapuullekin on muistettu laittaa jopa tuet.Autotallin ovet on paikallaan. Tässä tehtiin säästöprojekti: ostin halvat nosto-ovet jotka maalattiin itse samlla ruskean sävyllä kun räystäät yms. Oli aika paljon edullisempi ratkaisu kuin ottaa ovet semmoisesta mestasta jossa sävyn saa itse valita, ja kaikista niistäkään ei olisi saanut juuri samaa. Tehtiin ensin Otexilla tartuntamaalaus ja pintamaalia en edes muista, mutta värin sai tismalleen samasta värikartasta. Ja tuntuu istuvan tiukassa kuin tauti.Parveketta. Siinä päädyttiin vaakakaiteeseen. Niinkuin näkyy niin viimeinen maalaus vielä puuttuu. Parvekkeestakin tuli ihan jees kokoinen, koska tuo pitkä sivu tuotiin n. 30 – 40 senttiä seinälinjasta ohi ja saatiin sillä vähän syvyyttä parvekkeelle. Jossainpäinhän noita vaakakaiteta moititaan kun niitä pääsee penskat teoriassa kiipeämään ja on viritetty taakse pleksiä ja vaikka mitä. Luonnonvalintaa minusta, ihan niinkuin se melko pieni tenava ei sitä parveketuolia saisi siirrettyä ja kiivettyä yli, mutta nämä on näitä…

Ja valmista takaterassin pintaa. Kiinnitys tehdään noilla metalliklipsuilla niin ei jää ruuveja pintaan. Ainoat ruuvit jää aloituslautaan ja sitten reunoihin. Tässä näkyykin yksi nurkka, eli ajatuksena on kiertää sitten koko terassi tuommoisilla reunalaudoilla.

Ja tässä hiukan terassin tilannetta. Aiemmasta kuvasta voisi päätellä että jotain on valmiina, mutta aika vähän 🙂 Runko toki ja nopeahan tuosta on jatkaa. Terassi menee tolleen talon nurkan ohi että voi mennä aurinkoa piiloon.
Ja veilä tekovaihetta. Kasvit tähänkin penkikiin tuli ennen loppuja reunakiviä niin niitä sitten muutama päivä pidettiin purnukoissa. No, kastelullahan ne selvisi ja kuten yltä näkyi ovat päässeet jo istutukseenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *