Pieniä askeleita

Sitten viime kirjoitusten on taas jotain pientä tehty. Vessan kotelointi on laatoitettu, tolpan ympärille on tehty aikakapseli ja sitä on tasoiteltu, listojen rakoja on massailtu ja muuta pientä. Alkuunsa näytti että kattolistoja ei paljon tarvii täytellä, mutta kyllä kuiva sisäilma saa ihmeitä aikaan. Kiviseinää vasten kun tuota listaa ei saa ammuttua kuin kattoon, niin seinän ja listan väliin jää herkästi rakoa. Laittaahan jotkut noita liimalla / sikalla / silikonillakin, mutta sallin epäillä että onnistuu tuon kokoisessa puulistassa…
Erinäköisiä hankintoja on myös ainakin valmisteltu. Saunan ja pukuhuoneen materiaalit on ollut pitkään hakusessa. Etenkin Rouva haluaa sinne leveää, ja siis tarkoitan oikeasti leveää, paneelia, mutta sitähän nyt ei ymmärrettävästi ole liikaa tarjolla.
Storalla ja Parlalla on kuitenkin olemassa ”tehtyä” paneelia joka on yhdistetty käytännössä useammasta ssuikaleesta vähän eri tekniikoin. Kyselyn perusteella Parlan versio käypi myös saunaan ja muihin kosteisiin tiloihin kun sen ottaa kuusisena ja puuvalmiina ja pistää soveltuvaa saunasuojaa päälle. Näillä näkymin sieltä tulee sitten 200 millistä paneelia tuonne.
Ja meinasin unohtaa: Facebookissa, tuossa kaikkien aikaa syövien webbihärpätysten äidissä on nyt näin rakentajan mielestä mielenkiintoinen ryhmä. Itse liityin jo Keski-Suomen alueelliseen ryhmään. Alla tekstiä ko. ryhmän sivulta ja hiukan ideaa mistä on kyse.
– Sivuilta lainattu pätkä –

Sivun tarkoitus on kerätä omakotitalon rakentajat saman katon alle pienempiin ryhmiin. Ryhmiin voivat liittyä ne henkilöt, jotka tällä hetkellä rakentavat (Ryhmät ovat muilta suljettu, ja sisältö on vain jäsenten nähtävissä).

Ryhmän jäsenet voivat keskustella ja jakaa toisilleen rakentamiseen liittyviä vinkkejä. Ja vaikkapa suunnitella yhteishankintoja. Yhteishankintoja voidaan tarvittaessa tehdä yli ryhmärajojen.

Erikoisryhmät löytyvät tällä hetkellä seuraaville:

Helsingin tonttiarvonnassa 2011 voittaneiden ryhmä
Espoon tonttiarvonnassa 2011 voittaneiden ryhmä
Tampereen tonttiarvonnassa 2011 voittaneiden ryhmä
Turun tonttiarvonnassa 2010/2011 voittaneiden ryhmä
Muut vuonna 2011 rakentavat

Ja alueelliset ryhmät myös:

Uusimaa, Itä-Uusimaa, Päijät-Häme, Ahvenanmaa, Etelä-Karjala, Pohjanmaa, Savo, Lappi, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Kymenlaakso, Varsinais-Suomi, Pohjois-Karjala, Kainuu

– Sivuilta lainattu pätkä loppuu-

Ja kun saunasta puhuttiin niin kuva sieltäkin. Sitähän koolailtiin viime viikolla.

Seinä WC:n kotelo. Vasemmalle jatkuu sitten kaapit kunhan joku jaksaa nuo saumata loppuun. Ei oo ihan mun suosikkihommia…

Aikakapseli, eli tolpan kotelointi. Nyt jo ensimmäinen tasoitekerros pinnassa. Ai miksi se on aikakapseli? Siksi että sinne laitettiin jemmaan parit ajankohtaiset Keskisuomalaiset. Paljon jännempää kun tuota taloa joku joskus purkaa niin menee päivä rattoisasti kun parit lehdet lukee.

2 vastausta artikkeliin ”Pieniä askeleita

  1. Pekka Lillstrang

    Ja tuon lisäksi on toki yläkerran rappusten betonivalussa parilla alimmalla rappusella kädenjäljet. Eihän ne näkyviin jää kun päälle tulee puinen pinta, mutta jälleen on purkajalla / vaihtajalla ainakin hetken hauskempaa 🙂

    Vastaa
  2. Janet

    Voi että, meidänkin pitää saada tuollainen aikakapseli! Minä höyrysin kesällä valun aikaan, että meidän nimet pitää saada siihen valettuun betoniin, mutta se sitten jäi (ja ehkä se ei olisi ollut järkevää, kun se kummiskin olisi hiottu pois). Mutta jonnekin pitää saada sen päivän lehti jemmaan ja meidän nimet ehottomasti! 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *