Taas vaihteeksi poissa raksalta…

Tällä viikolla raksalla on oltu taas pyöreän nollan verran. Vaihteeksi tuli eteen työreissua kenguruitten maahan, ja täältä ei ihan kerkeä raksalle illaksi. Pakko on kuitenkin pistää jotain spekulaatiota tännekin. Saunan, pukkarin ja pesuhuoneen katon mallipala oli saapunut kotiin ja se sai positiivisen tuomion. Kyseessähän on siis tämä 220 milliä leveä ”paneeli” Parlalta: http://www.parla.fi/parlafloor/fi/muut_tuotteet/paneelit/kuusi_sisav.php
Tuo soveltuu puuvalmiina kosteisiin tiloihin ja saunoihin (Toisin kuin Stora Enson vastaava), eli meillä sitten nuo vaan sävytetään samalla ruskealla saunasuojalla jolla tuli alakerran kylppärin kattokin.

Sinällään kivan näköistä (minäkin sen näin webbikameran välityksellä livenä) mutta on kyllä kuusisuikaleille muistettu laittaa hintalappu kohdilleen. No, sehän on vanha totuus että kaikki mikä pikkaisenkin poikkeaa standardista niin maksaa. Ja jahka nuo vielä saadaan Jyväskylään asti niin pääsee sitä pistämään paikalleenkin…

Osa sähkön pintakalusteista oli viimein kanssa tullut, eli meille tulee ihan perus Impressivoa valkoisena. Sami pääsee niitä laittamaan paikalleen kun joskus ennättää.
Muiden blogaajen innoittaman laskeskelin eilis-iltana myös tuon valmiusasteen meidän talolle. Meillä ei ”virallista” todistusta olekaan koskaan tehty, kun ei ole tarvittu, mutta osaapa tuota exceliä ruksia amatöörikin. Varovaisella arvioinnilla valmiusaste olisi siis 81%. Eli toi viimeinen 19% on sitten ajassa ja rahassa se noin 50% koko roskasta vai miten se oli 🙂

4 vastausta artikkeliin ”Taas vaihteeksi poissa raksalta…

 1. Pekka Lillstrang

  Moi, kiitoksia kiitoksia. Mukava että käytte lukemassa ja kommentoimassa. Noita näpertelyjä kyllä helposti riittää pitkäksi aikaa, mutta varmasti ne teilläkin ennenpitkää tulee tehdyksi. Me on meinattu pitää tiukkaa linjaa siinä että tehdään koko roska valmiiksi ennenkuin muutetaan, mutta saa toki nähdä 🙂

  Vastaa
 2. Hansu

  Hei,
  Hienolta talonne näyttää kun 80% valmiina!
  Aina välillä käymme lueskelemassa tätä blogia – meillä vielä muutamia näpertelyhommia mm.piipun kanssa, tapetoinnin kanssa, sähköjen ja listojen kanssa – ne perinteiset viimeistelyt mutta kun ei asumista haittaa niin ei tule tehtyä. 😉
  Tsemppiä edelleen!
  t.Kivirannat

  Vastaa
 3. Pekka Lillstrang

  Joo, ennemmin tai myöhemmin tulee. Luultavasti myöhemmin 🙂

  Saatiin joo tarjous. Se on niinkin huikea kuin 5,40 jm(ja kyseessä siis puuvalmis kuusi) eli neliöhintaa tuossa tulee melko tarkalleen tuo 30 euroa, tarkalleen joitan 27e.

  Effexiä mekin eka katottiin, sehän on vähän eri tekniikalla tehty, mutta juuri siitä syystä se ei käy kosteisiin tiloihin eli ei meidän tarkotukseen. Ulkonäöltään se on kivempi, kun pinnassa ei ole teknisesti saumoja.

  Meillä tuota ei onneksi ihan kauhiasti ole menossa kun tulee vaan pukuhuoneeseen, saunaan ja pesuhuoneeseen, mutta on silti ihanan kallista.

  Vastaa
 4. Jonna

  Hienon prosentinhan tekin saitte! Kyllä tuosta muuttovalmis talo pian valmistuu 🙂

  Saitteko jo hintatarjoukset Parlan puupanelista? Hinta kiinnostaisi meitäkin, koska olemme kohta puolin tekemässä päätöksiä kattopaneelien suhteen. Tällä hetkellä eniten kiinnostaa Stora Enson Effex Design -sisustuspaneeli, mutta veikkaan, että sen hinta (29,90 e/m2) ei mahdu budjettiimme…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *