Väripähkäilyä

Useita rakennus- ja pari ei-rakennuspäivääkin on kulunut viimeisimmästä päivityksestä. Nyt on siis syytä raportoida tapahtumista.

Viime viikon puolella Pekka ja Esa viimeistelivät sadepäivinä autotallin lattian valukuntoon. Vain reunaan tuleva joku ihme irrotuskaista tms. ja rautojen alle tulevat korotuspalat enää puuttuvat. Liippari sekä kura + ektrahyväksi odotettu ihmepäällyste on tilattu ensi viikon perjantaille. Autotalli saa siis nyt hetken odottaa seuraavaa vaihetta.
Itse olen atutotallissa nyt väliaikaisesti alkanut työstää räystäisiin
yms. tulevia lautoja. Tikkurilan pohjusteen olen vetänyt nyt kaikkiin, n. 20 lautaan, jotka paikan päällä olevista puutavaroista kelpuutettiin. Loput odottavat vielä Vahangalla siirtoa lopulliselle sijoituspaikalle. Siirto-operaatio on tarkoitus toteuttaa näinä päivinä. Samalla siirretään lisää kattotarpeita.
Maalailu-urakkaan liittyen olen pähkäillyt myös lopullisten räystäs- ja vuorilaudoitusten väriä. Osaa olla vaikeaa. Alkuun on pitänyt yrittää päästä selville mm. erilaisista soveltuvista maalityypeistä. Sävy tuottaa ongelmia, koska haluttu sävy, joka on peräisin tulevan ulko-oven väristä, käy vain kuultokäsittelyyn, ei muuhun. Huoh. Tämä selvisi tänään. Kaupunkiasunnon parvekkeella on nyt kuivumassa kolmea eri koesävyä. Puuh. Sopivaa ruskean sävyä ei tunnu olevan soveltuvissa värikartoissa. Päätös olisi tehtävä mahd. nop. koska lautoja tarvitaan jo mahdollisesti ensi viikon lopulla. Samassa yhteydessä on nyt tarkoitus päättää myös talon muusta värityksestä, joten uskon, että lopulta tämä vaiva kannattaa. Tikkurilan värilastut ovat jälleen kerran arvossa arvaamattomassa.
Ennen uppoamista tämänviikkoiseen väriepisodiin tuli piipahdettua Valkeakosken asuntomessuilla. Uusia ideoita ei voi sanoa reissulla syntyneen, mutta joitakin vanhoja tuli nähtyä käytännössä ja ehkä löydettyä uudelleen.
Maanantaina olikin edessä paluu arkeen Pekalla ja Esalla. Minä aloitin virallisesti kesäloman ja olenkin tämän viikon ollut aktiivisemmin myös rakennustoiminnassa mukana. Tällä viikolla on työstetty taloa eteenpäin. Miehet laittelivat ensin yläjuoksut kattotuolikuntoon. Sitten on vaihtelevalla kokoonpanolla työstetty päätykolmioita eteenpäin. Keuruuntien puoleinen pääty saatiin tänään viimeistä kiveä vaille valmiiksi. Toiseen päähän valmisteltiin jo tellinki huomista urakkaa varten. Samassa yhteydessä nostettiin rahkun ja lihasvoiman avulla lisää harkkoja yläkertaan. Tänään saapuivat tontille myös kattotuolit. Perjantaiksi on varattu nosturi – pidetään peukkuja, ettei sataisi kovin paljoa, vaikka luvattu on…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *