Rakennusviikon satoa

Iskä on ollut taas raksalla apuna maanantaista asti ja onkin tehty kaikenlaista: Maanantai oli aika sateinen päivä ja se vietettiin autotallissa katon alla sisätäyttöä ja lattiavalua valmistellen. Siellä onkin hiekat tärytetty ja tasattu, laattavahvistus styroksoitu ja lattiakaivo paikallaan.

Lisäksi viikon mittaan on saatu maisemaikkunan tolppa täyteen mittaan ja sitä myöten takaseinän ikkunaylitykset sekä ylin palkkikerros tehty ja valettuakin täyteen. Tänään torstaina itseasiassa tehtiin siihen viimeiset valut ja saatiin vielä täysi kierros maskiharkkojakin muurattua. Eli korkeutta talolla on jo tiilen yli yläjuoksun. Rakenne kun on sellainen että kattotuolissa on räystäällä plvi joka peitetään parilla maskiharkolla ulkoapäin.
Eli kauttaaltaan puuttuu enää yksi kerros maskiharkkoa (eka kerros oli halkaistu lämpöharkko) joka tehdään 100 mm umpiharkosta ja tietty päätykolmiot. Ja luonnollisesti yläjuoksujen tartunnat on kondiksessa että kattoristikkovalmius alkaa olla ihan hyvä…
Maisemaikkunan kokoa voi koittaa hahmottaa allaolevista kuvista: tellingillä oleva uretaanipurkki on n. 25 senttiä korkea. Siis pelkkä purkki ilman sitä asennusputkea. Niin ja harkkokerros on aina sen 20 senttiä että siitäkin on helppo hahmottaa. Tukirakenteet ja tellingit toki vähän vielä heikentää visuaalisuutta, mutta jospa niitä ei tarvisi pysyvästi 🙂
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *