Pari askelta eteenpäin ja pari taakse

Taas on rakenneltu. Ja välillä purettu. Mutta tarpeeksi monta kertaa kun asioita tekee niin hyvä tulee 🙂 Toivottavasti ainakin…
Mitähän sitä lie olisi viikon saldona: alakerran kirjastossa parketti ja tapetti melkein kokonaan. Tapeteista kohta lisää… Kodinkoneet on paikallaan keittiössä mikroa lukuunottamatta, se kun tulee jälkitoimituksena. Ja induktiotasokin on vielä kyllä irrallaan. Pihakiveystä on aloiteltu 10 neliön verran. Varaston, autotallin ja pannuhuoneen ovet on saaneet lopullisen maalinsa ja mitähän vielä… Pienempinä juttuina yllättäen porrastasoituksia ja lisää kaiteita ja niin edelleen.
Mutta tapeteista lupasin vähän lisää: alakerran kirjastossahan tapetoitiin jo viime viikonloppuna. Oikein näytti hyvältä, kunnes tosi tumma tasavärinen tapetti alkoi sitten päivän päästä ”vaalentua” saumoistaan. Eikä mitenkään vähän vaan tosi paljon. Ihan kuin joku olisi (enkä tunnusta) vetäissyt pintaan semmoisen 10 sentin soiron liisteriä ja jättänyt pyyhkimättä pois. Niitä sitten pari iltaa koitettiin putsailla ja ihmetellä, soitella tapettikauppaan, lukea nettiä ja herra tietää mitä mutta eipä auttanut. Ei muuta kuin tapetit pois seinistä, liisteri vaihtoon ja uusi yritys. Ja sitten onnistui paremmin 🙂 Eli ilmeisesti ko. tapetin kanssa ei nyt juuri meidän liisterivalmistajan litku toiminut tai jotain. Ei tuossa onneksi korkealta pudottu: ko huoneessa kun on 3 eri tapettia, niin vain yksi joudutaan vaihtamaan. Toista kerettiin laittaa niin vähän että se vielä riitti muutenkin eli parin rullan tilaukseksi meni. Enitenhän tuossa tympäisee oma hukkaan heitetty aika, ja se että vieläkään ei kyllä kukaan varmaksi tiedä mistä tuo johtui, liisterin vaihto oli vaan tapettikauppiaan heitto ja sitä kokeiltiin. Mystistä oli myös se että joka sauma ei mennyt tuossa ekassa kokeilussakaan piloille, vaan vain osa. Mutta jos jollain on ajatusta mistä johtuu niin kertokaa ihmeessä. Kyseessä siis non woven tapetti ja siihen kuuluva liima joka levitettiin suoraan seinään.
Mutta niinkuin sanottu, jotain edistystäkin, alla kuvakavalkaadia niistä. Ensiviikko onkin aika reissuntäyteinen sekä minulla että Elinalla niin saanee raksa pärjätä keskenään, mutta viikonloppuna viimeistään taas…

Alakerran makkarin lattiaa ja tapettia. Tuo tapetti onnistui ihan hyvin jo ekalla yrittämällä 🙂
Aloiteltua pihakiveystä. Tuota tulee aika paljon leveämmin tuonne oikealle, ja tähän etualalle tulee sitten yksi askelma. Huomatkaa hieno ovistoppari kanisterista. Tänään rännikaivokin pääsi ihan oikeaan korkoon ja paikalleen eikä osoita enää noin hassusti alaspäin…
Astianpesukone ilman kalustelevyä. Niinkin helppo juttu kuin APK:n asennus ni olihan hommaa. Meinasi olla kaikkien putkien kanssa aika ahdasta. On nimittäin tosi pieni tuossa Gramissa tuolla takana se lokonen mistä putket mahtuu. Niinkuin kuvasta näkyy niin koneen allekaan ei kovin korkeasti tilaa jää.
Uuni istui paikalleen kuin hanska. Mikro löytää pesänsä tuosta vierestä jahka saapuu.
Ja pakastin ja jääkaappi. Suojamuovit vielä pinnassa.
Lisää alakerran makkaria. Näkymä tuonne olkkarin suuntaan.
Ja Elinan maalaama varaston ovi. Pari muuta on yllättäin samanlaisia. Plussapuolena lukotkin saa nyt viimein paikalleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *