Yläkerran kaikki lattiat valmiina

Taas on perjantain ja lauantain (ja koko viikon) saldona muutama huonolaatuinen kännykkäkuva mutta aika paljon kaikenlaista edistymistä.
Eli yläkerrassa on kaikki lattiat valmiina. Parketithan puuttui aulasta ja vaatehuoneesta ja ne on nyt tehty. Päädyttiin tekemään lattia jo vaatehuoneeseenkin, kun parketit näytti hyvin piisaavan vaikka alakerrasta iso kasa lattioita onkin tekemäti.
Lisäksi laitettiin alakerran kattolistat loppuun, ne kun aikanaan loppui vähän kesken. Tai no ei ihan loppuun: kodinhoitohuone on vielä sekaannuksen vallassa sähkööiden yms. osalta niin sinne ei listojakaan vielä saa.
Alakerran epäsuorien valojen kotelo + päätyseinä sai myös lopullisen maalin ja loput listat. Elina puuhaili niiden maalausten kanssa parinakin päivänä. Takka on kanssa aikalailla lopullisesti tasoitettu, pientä fiksausta vielä, mutta odottelee lopullista väriä.
Yläkerran lattian tekojen jälkeen, laitettiin sinne myös tapetit. Eli ylhäällä on tapetitkin paikallaan muualla paitsi omassa makkarissa. Siellä kun lopullinen valinta on vielä rouvalla prosessissa. Väliovien asennusta aloiteltiin kasaamalla yksi karmi, kunnes todettiin että kiinnitys onkin haastavaa. Ensinnäkin on tullut tehtyä vähän turhan pieniä aukkoja oville mutta siitä selviää. Sensijaan tuo Lujan 88 millin väliseinäharkko on melkoisen haperoa, luetaan täynnä onteloa, noitten ovien kiinnitykseen. Tehtiin nyt sitten semmoinen askar että lytötiin saumojen päät ruuvien reikien kohdalta auki, tai avarrettiin niitä ja reikä täyteen ylijäänyttä ohutsaumalaastia. Nyt kun antaa tovin kuivaa niin eiköhän ala proputkin pysymään…
Viikolla nysvättiin muutakin pientä: vähän portaita, autotallin lukkoasennuksia, APK:n etulevyasennusta, tavaroitten kantoa jne. Eli ihan normihommia. Mutta huomenna taas jatkuu…

Yläkerran aulaa. Alhaalla parkettia, edessä olevalla seinällä pystyraitaista tapettia joka ei juuri kuvassa erotu. Lupaan ottaa huomenna kameran matkaan 🙂
Yläkerran aulaa työhuoneesta päin. Vasemmalla käytävän seinällä sama tapetti kuin tuolla olkkarin korkealla (joka siis jatkuu vielä vasemmalle kun kerkeää. Edessä tuo pysyraitainen jota ei kyllä tosiaan näistä kuvista juuri erota…
Ja yläkerran lattiaa tekovaiheessa. Kaiteiden tolpat oli mielenkiintoiset reikiä tuohon parkettiin. Tuon putken reiän kyllä, mutta takapuolelta parkettia piti ohentaa aika reilusti että kiinnityslaippa ja ruuvit mahtuu alle. Mutta hyvä tuli, ei tarvii iso listaa / helaa tolpan ympärille.
Tässä vielä tolppaa, eli kuten näkyy, parketti menee joka puolelle ja tuohon jää vain tuo pakollinen elämisvara.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *