Pientä edistymistä

Nyt on taas työreissuilta palattu ja voi keskittyä olennaiseen. Talokin oli pysynyt ihan paikalleen, ei siinä mitään 🙂

Minun työreissulleissa oli paikalla käyneet putkimiehet sovitusti hoitamassa käyttöveden kytkennän talon päässä. Eli paikallaan on jakotukit ylä ja alakerrassa, ja liitokset lämpökanaaliin ja kaivolta tulevaan kylmään veteen.

Lisäksi pariviikkoisen aikana tuli muakavasti tavaraa: pihaan oli ilmaantunut pienpuhdistamo joka pitäisi vielä tälle syksyä laittaa paikallekin. Tämän kanssa tuli vähän puuhasteltua ylimääräsitä. Minusta kun tuo 5000-8000e mitä noista puhdistamoista pyydetään on aivan järjetön hinta. Pienellä vaivannäöllä löytyi kuitenkin tuommoinen vajaan 6 kk käytössä ollut laitos, josta oli luovuttu kunnallistekniikan saapumisen myötä. Meilläkin tuo on mm. luvan ehtona että kunnallistekniikkaan pitää liittyä jahka se paikalle tulee… No, käytettynä tuommoisen murkulan sai rahteineen alle kahteen tonniin, niin nyt puhutaan jo ihan järkevistä summista. Vieläkun titetää että oli tuommoinen puhdistamo uusi tai vanha niin se toimii huonommin kuin perinteiset sakokaivot niin ei voi taas kuin ihmetellä byrokratian kiemuroita…

Niin ja alakerran laatat saapuivat myös. Elina oli apujoikkoineen kelkkonut ne paikallekin, eli nyt on 60×60 senttistä laattaa keittiöön ja eteiseen ja pikkulaattaa alakerran kylppäriin ja KHH:n.

Eilen käväistiin vähän hommissakin. Elina maalaili keittiön / ruokailutilan kattoja ja minä nysväsin pikkujuttuja. Tulipa myös mieleen että rännimieskin lupaili käydä pistämässä lippoihin rännit ja tuomassa puuttuvat syöksyt, mutta eipä tuo ollut käynyt. Pitääpä soittaa ja muistuttaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *