Anturat on valettu

Tänään hilpaistiin seiskalta Cramolle hakemaan betonitäryä, ja suorinta tietä raksalle. Betonipumppaaja kerkesi jo soitellakin kun oli kohtuu hyvissä ajoin tullut valmistelemaan. Itse valu meni säpäkästi: kaksi autollista (8,5 kuutiota) löysi tiensä anturaan ja palkkien alusiin.

Keli vaan oli niin kuuma jo aamusta että betoni jämähti turhankin äkkiä. Minä ohjailin kurat letkulla kohteeseen ja Elina tuli vibralla perässä. Sitten tein lapiolla raakatasoitusta ja liippailin lopullista pintaa. Elinan kanssa sitten liipattiin talo puoliksi kun vibraus valmistui.
Kuraa jäi parisataa litraa yli, eli aika nappimäärä. Tehtiin sitten vielä hätäpäissämme olkkarin tolpan alle tuleva antura neljästä harkosta ja raudoitettiin se ja tungettiin loppu tavara sinne. Se jäi vajaaksi, mutta sitähän on hyvä täydentää myöhemmin.
Koska keli on nyt vaihteeksi näin lämmin, niin kasteltiin anturat vielä tuossa kahden kieppeillä ekan kerran. Illalla toinen kierros. Kastelua varten investoitiin 34,90 maksava pumppu että saadaan vettä porakaivosta ynnä puutarhaletku. Siitä sitten vaan vettä kastelukannuun ja anturaa kiertämään.
Välillä tultiin kotio syömään kun samalla piti vibra palautella. Illaksi sitten toiseen vuoroon kun vähän viilenee.
Iltavuorossa kasteltiin vielä antura huolella. Lisäksi täyteltiin vähän autotallin ja talon välistä ojaa että kulkeminen helpottuu. Illalla oli vuorossa muitakin traktorihommia, eli sekä laastia että harkkoja tuotiin tyrkylle kummankin rakennuksen nurkalle. Fordin etukuormaaja jaksaa juuri ja juuri nostaa 1000 kg:n säkin trukkilavalle. Ihan köykäisiä ei ollut umpiharkkolavatkaan: painoa niillekin kertyy 1260 kiloa. Millähän niitä olisi siirrelty ilman traktoria… 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *