Viimeinen niitti

Toissaviikolla kävi sitten rakennustarkastaja tekemässä viimeisen iskun, eli lopputarkastuksen vai mikä sen oikea nimi onkaan. Tsekattiin lyhykäisesti autotalli sekä talon parveke ja pistettiin laput kasalle. Toimitus kesti sen 10 minuuttia ja kun sen kummempia puutteita ei ilmennyt niin nytpä on sitten viralliset tsekkaukset tehty.

Tosiasiahan on että puolet pihaa odottaa vielä nurmikkoa sun muuta ensi kesänä, mutta eipä se täällä maalla haittaa. Tarkastuksen päälle käytiinkin sitten sopivasti Rouvan kanssa reilu viikko möllöttämässä Thaimaan auringon alla. Samalla oli eka kerta kun talo oli ihan ”yksin” tyhjillään tuon reilun viikon pätkän. Tulipahan samalla testattua miten etävalvonta toimii kun piti tarkkailla että torpassa pysyy lämmöt päällä. Toimiihan se, sekä GSM:llä että webillä, joskin Thaikkulandiasta oli välillä haasteita päästä internetttiin. Matkan aikan olikin sopivasti ne -30 asteen pakkaset niin sillä vähän kiinnosti ettei vallan mikään paikka jäädy…
Koviin pakkasiin meillä liittyykin koko rakentamisen suurin moka. Pannuhuone kun sijaitsee autotallissa niin hukkalämpö ei meinaa riittää pitämään pannuhuonetta lämpimänä. Ulkorakennushan on ihan kylmää 20 senttistä harkkoa, ja vaikka pellettikattila ja putket pannuhuoneessa hohkaa lämpöä niin uusista vempeleistä sitä irtoaa tosi heikosti. Ja se vähä mitä tulee jäähtyy joutuin. Niinpä mulla onkin pannuhuoneessa nyt pakkasvahtina yksi sähköpatteri joka menee päälle jos lämpö laskee alle +5:n lattianrajassa. Hiukan typerää, mutta muuten on aika iso riski että esim. kaivolta tulevat putket seinänvieressä alkaa vallan hyytyä.
Jälkiviisaana on helppo todeta että olisi toi pannuhuone kannattanut muurata lämpöharkosta. Koska ei tullut tehtyä niin pitää nyt tekaista sen verta remonttia että laittaa pannuhuoneen seiniin eristyksen. Itse ajattelin sen tehdä esim. SPU:n ”Anselmilla” joka on siis uretaanilevy missä on valmiiksi gyprocci sisäpinnassa. Luulisi auttavan. Eipä noita kovia pakkaspäiviä montaa per vuosi ole, mutta eipä tarvitse sitten jännittää…
Koska tässä nyt ei tätä rakentelua ole niin olen koittanut vielä kirjailla loppuja kuittejakin koneelle. Tällähaavaa talon kustannukset (ilman tonttia) pyörii jo reilussa 240000 eurossa, ja vielä varmaan pari kymppiä on tulossa. Ihan ei siis kyllä tavoittelemassani 250000 eurossa tulla pysymään. No, mopo on vähän esimerkiksi pihahommissa lähtenytkin käsistä ja niihin on tullut pistettyä jo aika paljon rahaa ja vielä ensi kesänä menee lisää. Yllättävän suuria summia kun saa uppoamaan vaikka kasveihin ja sen semmoiseen. Samoin näkee jo nyt että noihin sisustan materiaaleihin on ehkä tulut käytettyä keskimääräistä enemmän rahaa, mutta se oli tarkoituskin. Tuotiin muuten metritolkulla oikein kivaa silkkiä Thaimaan matkalta, että verhojakin pääsee askartelemaan mutta se ei taida olla mun hommia. Tangot silti laitoin jo aika moneen ikkunaan.
Tässä muuten esimerkkinä miltä lämmityksen valvonta meillä näyttää webin yli. Eli ihan perus Ouman vain käytössä ja tällähaavaa tulee infoa ulkolämmöstä, talon menovedestä, pannuhuoneen sisälämmöstä, pellettipolttimen hälyistä, kattilan lämmöstä ja shuntin asennosta. Lisäksi etänä voi arvoja säätää tyyliin Thaimaasta lähtiessä pistää tekstarilla ”Kotona” asennon päälle että lämmöillä tavoitellaan taas normitasoa. Tämmöisistähän insinöörit tykkää. Tuo Oumanin säädin on siitä kiva että lisäksi se loggaa kaikki arvot 10 minuutin välein niin niistä on kiva piirtää graafeja…

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *