Ja nurmikko kasvaa

Tuli pidettyä pari työntäyteistä viikonloppua vähän niinkuin talkoomerkeissä. Pari viikkoa sitten sunnuntaina otettiin isä ja äiti apuun ja leviteltiin mullat nurmea varten talon toiseen päätyyn. Homma sujui kuin Strömsössä, ja about 6 tuntia myöhemmin oli sitten jo reilu 700 neliö numrea alusteltu. Mullat oli toki ajeltu kasoihin jo aiemmin, ja Elinan kanssa tehtiin parit istutusalueet myös jo ennakkoon. Esimerkiksi keskelle pihaa jäävä kiviasetelma pitää jo kepakkojen kohdalla mullalla täytetyt luumupun kuopat sisällään ja kuorikatteet. Samoin autotallin pääty sai osansa istutuksista. 
Nurmikon reunoillahan meillä jää oikeastaan kauttaaltaan alue johon tulee puita ja katetta alle, mutta ne jäänee kevääseen. Pääasia että toisen päädyn nurmikko on kasvamassa.
Viime viikonloppuna oli sitten sähköhommien finalisointi: Tanja, Sami ja Elias oli vieraisilla reilun päivän ja siinä ajassa saatiinkin puuttuvat sähköt kuosiin. Autotalli sähköistettiin, pihavalot laitettiin, ja sisällä kesken olleet sähköhommat pistettiin myös pakettiin. Eli niidenkin puolesta alkaisi olla valmista.
Ja kun aikaa kerran oli niin viriteltiin jo autotalliin vähän hyllyjäkin. Alla taas muutama kuvajainen.
Autotallipäädyn kivirykelmä. Eli siistittynä katteella ja keppien kohdalle tulee keväällä luumupuut. Ohjeen mukaan voisi olla paremmat menestymismahikset jos niiden istutuksen jättää tosiaan keväälle.
Autotallin päätyä. Piha tavallaan rajaantuu tähän. Päätyyn istutettiin jo kasvit, muuten laitettiin vaan penkki valmiiksi katteen kera, ja puut sun muut kasvit varmaan vasta keväällä tähänkin. Kuvan oikeaan reunaan jää tuo tontin yläosa joka jää tässä vaiheessa ihan tilaan luonto. Sille pitää vaan vähän näyttää raivuria jossain välissä. 
Multaa levitettynä. Autotallin pääty pihasta olikin aika iso kun siihen alkoi multaa pistää. Käytännössä nurmetus loppuu nyt tuonne talon takanurkalle ja tämä pääty on about 750 neliötä. Tässä vielä ilman kylvöstä ja lopullista jyräystä.
Sama pihan pääty toisesta suunnasta ja tärähtäneenä. Näkee vaan tuon mittasuhteen.
Autotallin valojen pähkäilyä Samin kanssa. 
Ja lopputulosta. Eli loisteputkia on katossa ja hyllyjä ja kiskoja jo vähän seinällä. Autotalliin laitettiin pistorasiat sun muut ihan pintavetoina kouruihin kun en oikein nähnyt tarpeelliseksi niitä tuolla roiloa. Lampuille ja muille toki sai kivasti katosta syötöt. Minusta ihan tomivaa juttua. Ja ylijääneestä raakapontista tuli oikein mainiota hyllyä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *