Motivaatiota autotalliin

Eipä ole tullut paljon blogia päiviteltyä kun ei ihmeitä ole rakentamisen tiimoilta tehty. Lähinnä on asuttu ja keskitytty töitten tekemiseen noin niinkuin muuten. Reissausrumbaakin on riittänyt ihan tarpeeksi joten sekin oman osansa ajasta vie.

No, pari päivää sitten täällä Jyväskylässä tuli ihan kunnolla lunta. Ja alkoi motivoida autotallin viimeistelyyn. Autotallihan on muuten ihan kuosissa, seinät tasoitettu sisältä jne. mutta katosta puuttuu levyt. Ja sähköt (paitsi varastosta ja pannarista) sekä tietty sisäseinien maalit ja nosto-ovet. Lisäksi se on ollut maalausasema ja tavarajemma joten aika täynnä. Nyt kuitenkin vähän siivoiltiin, niin toinen auto jo mahtuu talliinkin. Mutta se ei hirveästi lämmitä kun itse yleensä lähtee sillä ulkona olleella 🙂

Aloiteltiinkin sitten autotallin laitto ihan tosissaan ja pari iltaa siellä on nyt tullut pikkaisen näppäiltyä. Sähköt on käytännössä vedetty ja on periaatteessa kytkentöjä vaille. Katkaisijoita pitää vähän tilailla, tuolla kun osa sähköistä tulee pintaan. Meillähän autotallin seinärakenne on mallia kylmä, eli se on vain 200 millin harkosta. Siihen tuo rasioitten upottaminen sun muu on aika tympiä homma kun syvyyttä ei paljon ole. Katossa tietty kaikki saadaan piiloon ja upporasioihin, mutta muutamia pistorasioita tulee pintaan ja pari katkaisijaa. Jotain voimavirtapistokkeita nyt ei piiloon saa edes kokonaan.

Lisäksi kävin investoimassa levyhissin ihan harrastemielessä (joo saa niitä vuokraamostakin) mutta myynpähän sitten hyvin vähän käytettynä jollekulle. Mahtava laite. Ei paljon tee ongelmaa nostella ihan yksin levyjä kattoon. Jonkin verran tuota saa levyttää kun kattoon tulee tuplagyprocci, mutta eipä tuossa sitten kuitenkaan kovin iso homma liene…

Talossa tehtiin muuten myös etuoven edessä olevan lipan aluslaudoitus melkeen valmiiksi. Vähän jäi kesken kun loppui sunnuntai ja seuraavana päivänä oli reissuunlähtö. Pääpointti kuitenkin saavutettiin kun saatiin sen alle tulevat ulkovalot jo paikalleen ja toimintaan. Muuten alkaa olla pimeä tulla kotiin 🙂 Lisää vastaavia ulkovaloja tulee autotallin ”kuistin” alle ja auto-ovien eteen. Nuo jo laitetut on niin että normisti ne toimii liiketunnistimella, mutta ne voi myös pakottaa päälle kokonaan ja liiketunnistimenkin saa pois päältä. Eli kombinaatioita riittää. Autotallissa on sama idea: kun avaat oven kaukosäätimellä, syttyy kulkuvalot ja kuistin valot liiketunnistimella niin käytännössä reitti on aina valaistu. Lisäksi laitettiin erillinen pistorasiaryhmä autotalliin jota voi käskyttää sisältä eteisestä. Saapi sisälämppärin hurisemaan aamusella kun nousee niin ei tarvitse välttämättä kellon kanssa puljata. Ah näitä omakotitalon ihanuuksia.

Niinjoo, ja pihasuunnitelma tilattiin. Rouvan kanssa siitä on käytä enempi vääntöä kun minun mielestä pihan voi suunnitella itsekin, mutta niinkuin joka taloudessa käy, niin periksihän tässä oli annettava. Niinpä Elina sai suunnitelman synttärilahjaksi. Ekat draftit meillä jo on, mutta pistän näytille sitten kun on valmista. Tässä on nyt hyvin aikaa kun pihaa aletaan oikeasti todenteolla pusata vasta keväällä…

2 vastausta artikkeliin ”Motivaatiota autotalliin

  1. Pekka Lillstrang

    Elä muuta sano. Etenkin kun tuonne saa auton jo suojaan eli ei sekään lopullisesti pakota… Mutta mukavaa näppäilyähän se oikeasti on kun välillä vähän vetää henkeä 🙂

    t.Pekka

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *