Hiekkaa ja kiveä.

Parin viime päivän teema on tosiaan ollut hiekka ja kivi. On askarreltu Rouvan kanssa pikkusen pihakiveyksiä alulle kun kerran kauniita syyspäiviä riittää. Edellisestä blogipostauksesta senverran onkin kyllä aikaa että onhan sitä tapahtunut muutakin, mutta niistä lisää kuvien muodossa. Autotallillekin tehtiin kiveyksiä jonkin verran, mutta niitä ei näköjään kukaan ole muistanut kuvata.

Kaikenkaikkiaan asumiseen on jo ihan tottunut. Ja talokin toimii ihan niinkuin pitää. Mutta miksipä ei toimisi. Autotallia ei ole edistetty pätkääkään, mutta on se onneksi edes tyhjempi kun yhden viikonlopun urakoinnilla saavutettiin se puuttuva 2% talon valmiusastetta kun viimeisteltiin räystäänaluset. No joo, puuttuuhan vieläkin jotain. Esim. parvekkeen lattia ja kaide sun muuta pientä. Mutta joutaakin puuttua. Mitään pakottavaa ei sinällään tässä ennen talven tuloa ole, eli ihan on napostuksesta ja keleistä kiinni…

Aikaa on poltettu myös ”sisustamiseen” eli siis kaikenlaisen välttämättömän hankintaan. Lamppuja alkaakin olla ihan kivasti paikallaan, lehmät Romaniassa kasvaa sohvia varten ja niin edelleen. Mutta alla muutama kuvajainen…
Etuovi yömyöhään. Vasemmalla näkyy pari rappusta ja ovelta lähtee siis kiveys jota on nyt ehkä nelisen metriä. Vasemmalla näkyy myös kiviaitaa joka rajoittaa tuommoisen korotetun kukkapenkin. Tolpan juurelle pitäisi rälläköidä vielä pari laatanpalaakin, ja ovesta voinee kohta ottaa tuon kauniin suojamuovin pois… Myös tuonne eteenpäin missä näkyy tyhjä lava tulee kivetty käytävä.

Rappuset edestä. Pimeässä ei taas oikein hahmotu, mutta kuvitelkaa. Aita jatkuu oikealle tuolla missä näkyy porrastettuna pari kiveä. Ja vasemmalle myös rajaten vasemmalle altaan josta tulee se kukkapenkki.


Tässä vähän tekovaihekuvaa. Harjanvarren yläosa markkeeraa himoitun kukkaruukun korkeutta. Tuossa näkyy myös miten kiveys loppuu oikealle. Se tulee jatkumaan tuosta siis vielä talon nurkkaan asti kuhan kerkeää.

Ostettiin myös mattoja. Tässä esimerkki olkkarista. Odottaa vaan niitä sohvia tuolta Euroopasta kaverikseen. Pistetään sohvista kuvaa jahka saapuvat. Typerä kuvakulma matolle, mutta kotijoukkojen kuulemma pitää nähdä yleiskuva 🙂 Mattoja haalittiin jo myös eteiseen ja omaan makkariin.

Syksyn tullen on myös takkaa poltettu jo pariin kertaan. Hyvin toimii ja lämmittää. Ei ole tarves edes mitään takkakytkimiä käytellä (ei sillä että olisikaan, joutuisi käpistellä IV-koneen menuja) ja veto on hyvä. Vaikka parin kuukauden tauon jälkeen tuota sytyteltiin niin hyvin veti.

Olkkarin lampuista on ollut kuvaa ennenkin mutta olivat valot päällä positiivinen ylläri. Pimeälläkin tulee valoa niin kivasti tuohon tilaan, että epäsuora valaistus jäänee vähemmälle käytölle…


Ruokapöydän päälle ostettiin ehtaa rom… eikun antiikkia. Löytyi paikallisesta liikkeestä tuommoinen melko simppeli valaisin. Messinkiketjua pitää vaan vähän jatkaa kun roikkuu muuten turhan korkealla. Ja kuka herranjestas meni kieltämään hehkulamput? Nuo energiansäästöviritykset näyttää tuossa aivan hirveiltä verrattuna perinteiseen kynttilähehkulamppuu, mutta kai tämä on se hinta mikä maailman pelastaa.

Tässä vähän työkuvaa räystäiden teosta. Itseasiassa möngitään kyllä juuri katolla mutta näkee tästä idean. Nosturin sai 146:lla eurolla viikonlopuksi. Aikalailla hintansa väärti vehje.

Ulkoapäin ilman roikkuvia muoveja. Parveke toki vielä keskeneräinen, ja takaterassi on ihan tarkoituksella ensikesän hommia.

Ja myös päätyä. On se vaan korkea nosturillakin tuolla killua. Meinasi ihan aluksi hirvittää…

Tässä vielä työnäytöstä. Homma kyllä taisi olla sama eli pellitystä menossa. Ja kuten huomaatte, on mm. ne portaat syntyneet tämän jälkeen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *