Sekalaisia virityksiä

Tai viimeisiä ja viimeisiä, mutta sanotaanko että semmoisia pakollisia viimeisiä ennenkuin pidellään noita tarkastuksia.

Eli sisällä on tosiaan siivoiltu paljon. Äippäkin oli Elinan apuna sunnuntaina ja Mari taas maanantaina. Kiitos vaan taas heille. Samoin vielä Merjalle ja Saaralle edellisviikon suururakasta. Siivoamista tuossa tosiaan riittää noin rakentamisen jälkeen. Sisällä alkaakin olla siistiä, kodinhoitohuonetta lukuunottamatta. Siellä kun on vielä tippa laittoa. Eilen laittelin sielläkin puolet sokkeleista paikalleen ja Mari ja Elina oli laittanut oviin kahvat. Tänään pitää viimeistellä antennikaaplit paikalleen niin saa loputkin sokkelit sinne ja senkin siivoukseen. Vinkkinä muuten kaikille jotka käyttävät epoksipohjaista sauma-ainetta laatoissa: siitä jää hirveän helposti saumausvaiheessa ”haalistumia” laattoihin ja se ei tunnu irtoavan millään. Hommaan auttaa maalinpoistoaine (meillä merkkiä Nitromors) joka on tarkoitettu epoksimaalien poistaan. Sitä laattoihin, annetaan vakuttaa ja pusketaan teräslastalla pois ja laatta on kuin pakasta vedetty.

Pesukone ja kuivausrumpu tuleekin varmaan huomenna tai ylihuomenna. Tässä tehtiin pitkään valintaprosessia. Niinkuin aikaisemmin kirjoittelin, katseltiin kovasti Mielen vempeleitä. Lopulta kuitenkin päädyttiin johonkin ihan muuhun: meille tulee nyt LG:ltä sekä pesukone että kuivausrumpu. Pesukone oli kenkinyt testissä (olikohan nyt Kuluttaja-lehti tms.) tuplasti kalliimman Mielen pesutuloksessa. Lisäksi tuo satsi irtosi yli puolet halvemmalla kuin Mielen vastaava. En edes usko että on laadultaan samaa tasoa, mutta jos nykyinen Zanussi on meidän käytössä kestänyt ilman vikoja 9 vuotta niin katsotaan miten tässä käy…

Rakennuspuolella laiteltiin sunnuntaina iskän avustuksella vielä kattotikkaita ja siltoja. Lisäksi minä laittelin jo aiemmin autotallista puuttuneen lumiesteen paikalleen ja eilen telkkuantennin. Enää piuhat paikalleen niin pääsee katsomaan uutisiakin 🙂 Sisältä puuttuu vielä pari kynnystä jotka pitäisi varmaan tänään hakea ja eritasolista parketin ja laatoituksen rajasta.

Niin ja laseja. Tuli herättyä vähän myöhään tilaaman välitilan lasit saarekkeeseen ja tiskipöydän taa. Ne menee paikalleen jahka tulevat. Sama koskee vitriinkaappien lasiovia: ne jätettiin lasittamatta keittiöfirman toimesta kun sieltä ei saanut oikean väristä lasia, eli nekin tulee samassa satsissa.

Autotallissakin on nyt sitten se 11 metriä lumiestettä paikallaan. Rappausvaiheessa suojaksi laitetut muovit repsottaa vielä kauniisti, mutta jospa kohta pääsisi jo nuo räystäänalusetkin laudoittamaan.

Samoin kuin tikkaat nuohoojalle sekä seinustalla että lappeella.

Talon kattotikkaat meni päätyyn. Siitä jatkuu sitten siltaa josta pääsee piipulle, ilmanvaihdon poistoilmaputkelle ja viemärin tuuletusputkelle. Ja vähän kauempana on sitten huippari. Oli muuten mielenkiintoiset tikkaat laittaa. Pituutta tulee n. 8 metriä. Mutta tukevat on kiivetä kun eilen laittelin antennia noilta käsin. Antennille laitettiin masto kanssa päädystä niin vältetään katosta sekin reikä. Kuva vaan on vanhempi niin ei tässä näy.


Niin ja lamputkin saatiin kaikki kattoon ja lankkuteline purettua pois.


Tässä vielä vähän toista kulmaa. Varmaan moni näki vastaavanlaisen toteutuksen muistaakseni Kuopion asuntomessuilla viime kesänä, eli suoraa kopiointia on harrastettu…


Keittiökin alkaa olla putsattu. Itseasiassa tämä kuva ennen pesua kun vaan vietiin kaikki raksamatsku tuosta varastoon.

2 vastausta artikkeliin ”Sekalaisia virityksiä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *