Loppuviikon yhteenvetoa

Keskiviikosta alkaen kun on päässyt kunnolla kesälomille niin on tullut rakenneltua aika tiiviisti. Iskä on vielä voinut olla apuna kaiken viikkoa, niin tulee vähän tuota jälkeä säpäkämmin.
Viikon aikana on tehty saunaan lauteet, portaat on muutamaa listaa vaille valmiina, eteinen ja olkkarin loppu on laatoitettu (pari palaa uupuu kun ei ollut akrobaattitaitoja niin pitää viimeistellä kun lattia kestää kävellä), KHH on listoitettu ja yläsokkelit tehty, eteinen maalattu (eli tapettia huutaa vielä osa) ja mitähän vielä. Kuvat ehkä taasen kertoo enemmän joten olkaapa hyvä…

Olkkari on siivottu (mitä nyt reunalla on vähän tavaraa) ja lattiassa on praimeri. Huomenna olisi tarkoitus alkaa parketoimaan tätäkin…
Eteisen lattiaa KHH:n suunnalta. Tuolla näkyy rappusten alta puuttuva laattakin, tai kaksi + pala. On sen verta matala väli että ei voinut oikeen täältä etupuolella laatoittaa. Ulko-oven edestä puuttuu samoin 3 palaa. Eli ei montaa kaikestaan.
Kuva ylhäältä olkkariin / ruokailutilaan. Tuossa tosiaan pääsee hyvin nyt parketoimaan tuolta oikealta laatan reunasta joka ei tässä edes näy. Sittenpähän hupenee edestä parkettikasa ja muut kamat saa taas nostella parketille.
Eteistä portailta. Portaiden alaosassakin on nyt kaikki askelmat liimattu. Kaide nostettiin väliaikaisesti pois niin oli hiukka helpompi operoida.
Mutta yläosan raput näyttää siltä kuin ajattelin. Ja kyllä, etuosan porrasnokat on vähän eri sävyistä saarnia, mutta tuo oli paras mihin pystyi. Tolppien juuresta puuttuu listahärpäkkeet kun portaissa piti jättää isommat reiät laipalle kun korkeus ei vaan riitä. Askelmiin ei tule jalkalistaa tai mitään reunoihin, vaan ne on tiiviisti kiinni seinässä. Tuohon välitasanteelle tulee normi jalkalistat kun siinä on parkettikin ihan normisti kellumassa.
Sitten pari saunakuvaa. Eli oveltapäin. Vasemmalle jää IKI-kiuas ja edessä koko saunan mittainen laude. Erityisesti tykkää kun ei tarvinnut tehdä mitään tukipistettä keskeltä laudetta niin jäi ilmavaksi.

Alunperin ajatus oli tehdä vastalaude, tai jopa U, mutta tehtiinkin tämmöinen liikuteltava penkki. Tuonkin mitta on 120 senttiä, eli siihen mahtuu ihan kivasti. Lisäksi se mahtuu kääntymään 90-astetta, niin saunaan syntyykin L muotoinen laude, tai sitä voi siirtää jos haluaa nostaa jalat sille tms. Ja eikös nää irtojakkarat saunassa ole muotiakin 🙂 Käytiin koeistumassa sauna Elinan kanssa tänään ja kyllä sinne kahdestaan mahtuu. Pikä laude on kuitenkin n. 240 pitkä ja sitten vielä penkki. Porrasjakkara vielä uupuu, täytynee tehdä tuommoinen vastaava mutta vähän pienempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *