Taas jotain pientä

Ihan koko pääsiäistä ei maltettu anoppilan – kirjoittajasta riippuen kumman – hyvillä ruuilla loikoilla vaan tultiin sitten jo sunnuntaiksi ja maanantaiksi hommiin. Maanantaina allekirjoittaneeseen iski kyllä sitten kesken päivän kunnon mahatauti niin se vähän rajoitti, mutta onhan se muuten puhdistava kokemus.

Ensimmäinen huonekin alkaa olla ihan oikeasti kokonaan valmis. Yläkerrassa nimittäin silikonoin saunan, pesuhuoneen ja pukuhuoneen loppuun. Samalla Elina fiksaili siellä ikkunan joka oli vähän tuhruuntunut rakentamisen tiimellyksessä. Sitä ei vielä saatu silikooniin kun sitä piti vähän maalailla… Mutta kummatkin suihkusekoittimet asentelin paikalleen, ja toisen suihkutelineenkin kunnes päivä tuli täyteen.
Lisäksi maalailtiin olkkarin korkea ikkunaseinä toiseen kertaan, ja fiksailtiin myös ikkunasmyyit missä ne sitä vaati. Eli tellingiltä saapi käytännössä hoitaa tapetoinnit kumpaankin päätyyn ja sitten sitä saa alkaa purkamaan pikkuhiljaa alemmas…
Muina hommina oli rutkasti siivousta ja tavaroitten kuskausta, sähkötöitä (niitä heikkoja), eli verkkojen ja antennien kytkentää, alakerran kattolistojen massausta, ikkunalistojen massausta ja vaikka mitä muuta. Eli kaikenlaista mutta periaatteessa kovin vähän näkyvää. Pihallakin vähän raivattiin ja hahmoteltiin vähän etuoven eteen tulevaa kiveystä. Sekin pitäisi ensi tilassa virittää vielä näin rakennusaikana kun tuota hiekkaa tuppaa kulkeutumaan nyt ihan kotitarpeiksi.
Tälläviikolla pitäisi nyt viimein sitten kaiteidenkin saapua, mutta edelleen tuntuu olevan lasitoimituksessa ongelmaa, mutta tilanne varmistuu huomenna. Kodinkoneiden pitäisi myös ilmaantua tällä viikolla. Toimituksia varten raivattiinkin autotallista toinen puoliska tyhjäksi kun pelletit mahtui mukavasti heittelemään siiloon. Niin se vain meni 6 tonnia pellettiä, olikohan se jotain elo-syyskuuta kun ne tilasin. Ja siilossa nyt toki on vielä reilu tonni.
Tänään oli muita hommia. Piti vaihtaa viimeinkin autoon kesärenkulat ja piti tankata vähän raksatraktoria öljyllä. Hyvin sille tuntui 20 litraa maistuvan, niin voi alkaa etuokuormaajakin toimimaan vähän säpäkämmin 🙂
Tämä on jo nähty, mutta nyt niin että kaksi ikkunaa näkyy. Meistä varsin kiva tapetti. Vielä kun saisi päätettyä onko jalkalista valkoista vai saarnia.
Ja se oikeasti valmis huone, tai paremminkin sen toinen suihku. En käynyt suihkussa, mutta oikein kivasti tuli lämmintä vettä.
Samin viimeksi pusaamat valaisinpaikat. Kuvattuna alakerrasta tellingin alta.
Ja siistittyä sähkökaapin ympäristöä. Samillekin helpompi rasti kun saa nuo kaikki verkot ja antennit kytkettyä. Joku – kukahan – on taas säästänyt oikeassa paikassa ja pistänyt yhden verkkopiuhan niin lyhyeksi että eihän se alakautta kaappiin yllä. Täytyy katsoa jos on kovin lyhyt veto niin saatanpa tuon vielä varuiksi vaihtaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *