Viimeinkin valkoista savua

Viime päivityksen jälkeen on puuhailtu kaikenlaista. Takasta on otettu testisavut kun sopiva liitoskappalekin saatiin paikkeille. Yllättävän haastavaa löytyy tuommoinen 140 senttiä pitkä yhdyskappale takkasydämen ja valmishormin välille kun hormilla on halkaisijaa 200 milliä. Alkujaan palikka oli jo tiluussa paikalliselta peltifirmalta, mutta siitä ei tullut valmista niin päädyin valmispaloihin netistä.
Firma on siis Helsingissä majaileva Hormex Oy (http://www.hormex.fi/) ja sieltä löytyi rakennussarja tähänkin lähtöön. Se tuli näppärästi postiennakolla perille parissa päivässä tilauksesta, ja heittämällä paikalleen.
Iskä on ollutkin pidemmän siivun nyt auttelemassa, tai pääpäsmärinä kun ite pitää olla päivät töissä, ja onkin taas tapahtunut vaikka mitä. Yläkerran kylppäri ja sauna on laatoitettu nyt lattiankin osalta. Alakerran makkarin katto on koolattu alaspäin ja sinne on askarreltu sähköputket ja rasiat paikalleen, eli pelkkää panelia huutaa.
Kuvat on itseasiassa eiliseltä / toissapäivältä. Niin joo, tänään putsailtiin pukuhuoneen lattiakin ja pistettiin primerit kuivamaan että saa sinnekin laattaa paikalleen.
Ja takka oli juuri sellainen kun odottaa saattoi: toimii kuten pitääkin. Vedon kanssa ei noin pitkällä piipulla ongelmia toki ole, mutta tuo kiertoilmasydän tuntuu lyhyellä kokemuksella toimivan kuten pitääkin. Puut palaa hyvin ja puhtaasti ja paloa saa kontrolloitua tosi hyvin luukussa olevalla vivulla ilmaa säätämällä. Ja kyllä tuosta tuntuu aika rapsakkaasti lämpöäkin saavan irti…

Takan testaus menossa, tai sytytysyritys. Hyvin syttyi.
Kylppärin lattiasta osa laatan peitossa.
Saunassa laatat paikallaan (tänään jo kylppärikin tuli loppuun).
Liitosputki joka on siis kasattu neljästä palasta.
Toimiihan se. Aluksi vaan tuommoinen pikkutuli, mutta tuonne mahtuu kyllä isompiakin puita.