Laattoja seinälle

Tänään taas tapahtui vaikka kuumuus onkin tappavaa. Oikein innolla odotellaan huomiselle luvattua +34:ää… Aamusta raksalle ilmaantui taas iskä, ja päivä aloiteltiinkin sillä että purettiin takasta muotit ja iskä tasoitteli sen. Minä tein samalla yläkerran vessan vesieristykset, tai ekan käsittelykerran.
Sillävälin kun iskä vielä ahersi takan parissa, kävin noutamassa Elinan kotoa ja jatkettiin samaa kyytiä Vehoniemelle hakemaan eka satsi laattoja. Raksalle ja kuorma purkuun, ja Elina teki vielä täsmäiskun Puukeskukseen.
Sillä välin me taas aloiteltiin laatoitushommat yläkerran kylppärissä. Siinähän menikin hyvä tovi ihmetellessä jakoja ja laittaessa ohjureita mutta saatiin silti jokunen laatta seinäänkin. Elina purki vielä tuomansa puukuorman ja maalaili satsista tulleita listoja jo maaliin. Siinähän sitä taas olikin yhdelle päivää, eli huomenna lisää :)
Niinjoo, eilinen meni Kuopion messuilla Antin ja Merjan kanssa. Ihan antoisat messut, monta juttua tuli ihmeteltyä. Mutta toisaalta ehkä päällimmäiseksi jäi pieni pettymys: kaikki oli aika persoonatonta, ja anteeksi vaan rakennuttajille ja itse tekijöille, pikkaisen viimeistelemätöntä. En yhtään kyseenalaista kenenkään ammattitaitoa, vaan ehkä paremminkin sitä että tuo messurakentaminen pakottaa kiireeseen, ja tiettyjä juttuja ei vain ole mahdollista nysvätä… Tai ehkä itse tulee kiinnitettyä huomiota liikaa niihin virheisiin eikä onnistumisiin :)

Laatoitusta aloiteltiin kylppäristä…
Päätyseinä ja kulmien ”mosaiikit”. Kulmien väliin menee ihan sattumalta kaksi ihan täyttä laattaa ilman leikkausta.
Ja Elina maalaili jo ikkunan vierilistoja asennusta odottamaan. Isommat laudat tulee isojen ikkunoiden väliin.
Elina nouti vähän puutavaraa mm. kattojen alaslaskuihin.
Takka pysyi kasassa vaikka teonaikaset tuet poisteltiinkin. Nyt pinnassa jo eka kerros tasoitetta ja vahvikekangas.