Takalle muotoa

Yksi seuraavista askareista pitäisi olla tuo takan teko. Mutta muoto on vielä ollut niinsanotusti vaiheessa. Koska on ollut niin käsittämättömän kuuma että ei meinaa jaksaa raksalla mitään oikeaa tehdä, niin eilisilta käytettiin sitten ansiokkaasti paperitöihin 🙂 Tai koneella näppäilyyn ainakin.

Illan tuloksena oli sitten kuvan mukainen hahmotelma takasta. Eli hyvin simppelillä ratkaisulla mennään. Googlen Sketchup on kyllä oiva väline tuohon kepeään pikku mallintamiseen kun mittasuhteet yms saa näppärästi aikaan. Meillähän siis on jo olemassa takkasydän joka Sparthermin Varia 2L-100H eli kuori on tulossa sen ympärille. Omat haasteensa asettaa tuo kulmaluukku, kun kuori jää aika lailla tyhjän päälle. Kuvasta näkee osviittaa. Taustalla oleva seinä on leveydeltän ihan oikein eli antaa ajatusta miten lähelle keittiötä tuo kulma tulee. Aluksi oli ajatus tehdä luukun ja piipun väliin jotain hyllysyvennyksiä, mutta muutaman vedoksen jälkeen todettiin että yksinkertainen on kaunista ja tehdään vaan kunnollinen sileä muuntajakoppi.
Jo toissapäivänä tuli käytyä hakemassa vesieristeitä. Aluksi oli ajatus ottaa Kiillon Kerafiberia ja siihen liittyvät muut matskut, mutta satuin lukemaan sitten TM:n testin noista vesieristeistä. Kiilto taisi olla toinen niistä jolle ei oltu annettu tulosta ollenkaan kun se ei pidä vettä…
Tuli sitten hankittua Do-It merkkiset kamat joka on merkittävästi edullisempaa kuin Kiillon, oli tullut testissä keskivaiheille (erot oli aikasta pienet, lukuunottamatta noita paria joilla ei tulosta ollut) ja tuo taitaa olla Fesconin sisartuote eli käytännössä samaa kamaa. Eli sillä pitäisi asiallista vesieristystä saada aikaan. Samasta sarjasta löytyi toki koko setti: primerit, kaivojen läpiviennit, vahvikenauhat yms.
Niin ja alla on muutama kuva laatoista joita yläkertaan tulee.
Lattialaatta joka tulee saunaan, kylppäriin ja pukuhuoneeseen. Vessaan tulee erilainen mutta siitä nyt ei ole kuvaa käsillä.

Suihkukulmiin tuleva mosaiikkilaatta

Pesuhuoneen seinälaatta. Siinä on jotain vaakarantuja, eli ei ihan valkoinen kun tarkkaan katsoo.

Ja takan luonnos.

3 vastausta artikkeliin ”Takalle muotoa

 1. Salla

  Hei!
  Olemme itse rakentamassa taloa. Takkanne näyttää upealta. Mistä olette hankkineet luukun?

  Vastaa
  1. Pekka Lillstrang

   Moikka, kiitoksia kehuista, omaa silmää miellyttävä siitä tuli myös 🙂 Tuohan ei sinällään ole pelkkä luukku vaan se on se kiertoilmatakan koko sydän. Tuo meidän malli on Spartherm Varia 2L-100h-4S ja se tuli aikanaan hankittua Virolaisesta kaupasta kun sen sieltä sopivaan hintaan sai. Tässä linkki heidän kotisivuilleen http://www.12kaminat.ee/index.php?id=343

   t.Pekka

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *