Jotain pientä

Nyt on vähän semmoinen vaihe tuossa rakentelussa että tännekään osaa mitään kirjoittaa. Seinät on ihan ytä harmaita, ja vaikka homma koko ajan etenee niin ei se siltä välttis näytä 🙂 Homman nimihän on edelleen tasoitus. Tiistaina raksailtiin Elinan kanssa aika pitkään kaikennäköisiä hommia. Isä tuli sitten avuksi taas torstaina ja tehtiin tuommoinen kolmen päivän rupeama, tai minä vaan iltaisin lukuunottamatta lauantaita.

Tilanne alkaakin oleen tasoitusten osalta se että oikomishommat käy vähemmiksi. Eli periaatteessa joka seinällä alkaa olla vähintään se yksi kerros tiilitasoitetta. Ja osa tiloista on jo pintatasoitusvaiheessa jota vasta vähän kokeiltiin.
Samalla on alettu viljellä tuota vahvikekangasta (tai mikä virallinen nimi onkaan) eli tarkoitus on verkottaa kaikki kulmat ja ikkunanpielet yms. että vältyttäisiin mahdollisilta halkeamilta. Sinällään tasoitemateriaalitkin on valittu sen mukaan että pinnasta pitäisi tulla aikasta kestävä ohuillakin tasoitekerroksilla, mutta eipä se halkeamista estä. Mutta toivotaan että kangas auttaa. Kankaan kun mässyttää kaikkien ikkunoiden ympärille niin siinäkin on oma hommansa…
Tänään lähdetäänkin pikku lomareissulle, mutta sitä enne pistin vähän sähkötarvikelistaa Samille tarkastukseen, jos ensi viikonloppuna päästäisiin vaikka sähkötöille…

Ulko-oven ympärys.

Kangas nurkassa. Vasempaan seinään on jo vedetty yksi kerros pintatasoitetta.

Alakerran makkari. Vasen seinä tasoitettu jo pintatasoitteella.

Olkkarin yläosakin saanut ekan oikomiskerroksen.

2 vastausta artikkeliin ”Jotain pientä

 1. Pekka Lillstrang

  Kiitoksia. Meillä on nyt keväällä hommat edennytkin hissukseen kun on ollut ihan kiitettävästi työreissua sun muuta, mutta pikkuhiljaa. Ja rakentaminenhan on lystiä niin siitähän nauttii suorastaan koko ajan 🙂 Ei muutakuin intoa teidänkin projektiin. t.Pekka

  Vastaa
 2. Sari

  Kiva blogi! Meillä on myös kivitalon rakentaminen menossa ja olemme aivan samassa vaiheessa. Eli yksi kerros tasoitetta sisäseinissä. Mutta nyt ollaan jo näissä sisähommissa ja se on jo jotain. Jaksamista sinne raksalle!!!

  T: Sari

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *