Autotallissa väliseinät nousevat ja talon katto etenee

Tässä vaiheessa on syytä huomauttaa, että meillä on ollut säiden puolesta erittäin hyvä tuuri: sadepäiviä ei juuri ole tarvinnut työmaalla sietää. Tänään sitten tulikin sadetta kotitarpeiksi, ei tarvinnut ulkosalla hommia tehdä. Onneksi sisätiloissa riitti puuhaa. Esa ja Pekka työstivät alulle (oikeasti kuvaa pitemmälle) autotallin varaston ja pannuhuoneen välistä väliseinää ja sen sisään muurattavaa piippua. Päädyttiinkin muuraamaan seinä 100-harkoista, kun niitä olisi muuten jäänyt isot kasat. Todellinen syy oli se, että seinää vasten tulee myös pellettivarasto, jonka oletimme painavan myös seinää aikas paljon. Käytännössä siis seinästä, kuten myös myöhemmin pannuhuoneen ja pellettivaraston väliin tulevasta seinästä, tehtiin hiukkasen suunnitelmaa tukevampi. Tämän homman ohella miehet olivat purkaneet talolla rannapuoleisella seinällä pitkään seisseen ison tellingin. Itse viihdyin työmaalla muutaman tunnin, jotka käytin kirjaston loppujen pistorasianreikien porailuun. Kovaa hommaa itekseen toteutettuna. Ei tahdo voima riittää millään.
Eilispäivä Esalta ja Pekalta kului katon puurakenteiden teossa. Samalla nikkaroivat myös etupuolen lappeiden välisen seinän (ks. kuva, niin ehkä ymmärrät). Nyt katto olisikin viimeistä pintaa vaille joka puolelta. Huomisiltana, jos sään herra suo, nostellaan tiiliä katolle, kun minun kotiväki on tulossa kökkään. Eilen muuten kokeilin itse muurailua. Työstin kaivoa eteenpäin, sen olivatkin Esa ja Pekka tänään viimeistelleet. Katto tehdään sinnekin seuraavaksi.
Torstai- ja perjantai-illat minulla ja Pekalla kuluivat mm. siivoillessa. Pekka tosin fordeili Terrasta säkillisen muurauslaastia viikonlopun muurailusessiota varten.
Nyt eletään siis sunnuntaita ja minullakin on huomenna aika taas astua työnantajan palvelukseen. Pidetään peukkuja, että saderintama menee illaksi ohi ja huomenna päästäisiin tiilten nostoon…