Eka väliseinä nousemassa

Alkuviikko vierähti taas ilman raportointia päätehtävän aktiivisen työstämisen takia. Tanjan, Samin ja Eliaksen vierailun jälkeen n. 12 h kuluttua Johannes ilmaantui ”kesäloman” viettoon. Pekka on ollut tämän viikon jo ansiotöissään takaisin ja osallistunut toimintaan pääasiassa iltaisin. Maanantaina hankittiin Johanneksen kanssa mm. lumiesteet. Iltapäivällä kaivettiin takapihan pihavaloille ja jäteveden puhdistamolle maakaapelit talon sisäpuolella. Nyt toiset päät ovatkin ulkona ja toiset kodinhoitohuoneessa. Homma siis hoidossa.

Tiistain energiat kuluivat kaivon ympärille tulevan hökötyksen anturan valamiseen. Johannes pyöritti myllyä ja minä tasoittelin. Hyvä tuli. Mutta homma oli työläs, ainakin tälle porukalle. Pääasia, että tuli tehtyä. Ennen poislähtöä oli kokeiltava vielä autotallin räystäisiin maalia. Tämä tehtävä saatettiin loppuun keskiviikkona Johanneksen jo lähdettyä ja Pekan palattua remmiin. Keskiviikkona suoritettiin Johanneksen kanssa myös paljon hankintatoimintaa: haettiin rautakaupasta lämpökeskukseen tuleva piippu ja toinen reissu tehtiin Puukeskukseen, josta haettiin mm. kertopuupalkkeja ja vaneria.
Tänään eletään siis jo torstaita. Pekka on ollut tänään työreissulla ja minä Esan kanssa rakentamassa. On työstetty autotallin väliseinää joka siis erottaa pellettivaraston ja varastotilan varsinaisesta autotalliosasta. Seinän sisään muurattiin perintönä saatu palo-ovi, johon päivän mittaan myös hitsailtiin tartuntoja. Sanoisin, että homma tuli päivän puuhastelun jälkeen hyvälle mallille. Muutama kerros jäi puuttumaan. Tellingit ja katkaistut harkot ja raudat ovat kuitenkin jo huomista varten valmiin. Olisi haettu myös toinen tarvittavaa 200-harkkolava tien varren säilöstä, ellei joku Kia olisi tukkinut tietä. Marjastajat, jotka käyttivät jokamiehenoikeuttaan ehkä 30 m meidän autotallista, olivat parkkeeranneet autonsa harkkojen eteen. Vain tosi marjahamsteri voi ymmärtää tuntemuksen. Mitä siis harkoista, mutta ne marjat… No, onneksi olen ehtinyt itsekin siellä muutamaan otteeseen jo vierailla… Pahoittelen tarinan sivujuonnetta. Takaisin asiaan. Itse läksin seitsemän kieppeillä jo iltapalan valmisteluun. Pekka ehti reissultaan paikalle yllättävän aikaisin ja miehet päättivät vielä jatkaa päivää ja työstää parvekkeeseen tulevia kertopuita paikalleen. Siellä ovat vieläkin. Nyt menen siis kahvin keittoon. Toivon, että kamera suostuu yhteistyöhön ja onnistun liittämään nähtäväksi myös kuvia viimeaikaisista saavutuksista…
Tulevia vuosikymmeniä varten kirjaan tähän myös, että tänä iltana Madonna konsertoi ensimmäistä kertaa Suomessa. Helsingin konserttiin on myyty 85 000 lippua, mikä tuntuu kyllä aika hurjalta määrältä…
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *