Maskiharkkoja

Maanantai oltiin vielä Elinan kanssa kotosalla niin mentiin nohevana illaksi raksalle. Hommaa jatkettiin maskihrakkojen laitolla. Sitä varten pitää halkoa lämpöharkot pitkittäissuunnassa, että yhdestä tulee kaksi. Ensimmäinen sahattiin käsisahalla, kunnes muistettiin että meillähän on ”sähkömoottorisaha” jemmassa. Sillä meni nimittäin tiili halki n. 10:ssä sekunnissa.

Tekaistiin kauhallinen tiiliä ja etukuormaajalla nosteltiin ne yläkertaan. Sitten käytettiin tovi mittailuun. Ontelolaatathan on käytännössä 20 – 23 senttiä korkeita riippuen esijännityksestä ja kaarevuudesta. Ajatus olisi että muurataan maskikierros niin korkealla saumalla että seuraavan kierroksen harkot, jotka tulee puolittain ympärysvalun ja puolittain maskiharkon päälle, menisivät suoraan paikalleen. Eli maskikerros on hidas tehdä, mutta pitäisi kyllä antaa uhrattu aika ja vaiva takaisin sitten seuraavassa kierroksessa jossa ei tiiliä tarvisi lohkoa / leikata.

Saumasta tuleekin huikea, eli n. 2,5 senttinen. Omat haasteensa muurata semmoisella saumalla etenkin puoliharkkoja jotka vänkää joka suuntaan. Laastin pitää vaan olla tanakkaa, ja kyllä me jokunen metri illassa päästiin eteenpäin.

Mikko ja Marikin pyörähti naapurista tarkistamassa rakennuksen. Illan päätteeksi vielä grillattiin parit makkarat, eli uudistettiin viimeviikolla ostettu grilli. Hommia päästään jatkamaan käytännössä vasta perjantaina kun kumpikin ollaan reissussa käytännössä koko viikko. Mutta viikonloppuna maskiharkot saanee paikalleen ja loput muotit alulle, jos vaikka saisi saumavalun vielä ennen juhannusta tehtyä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *