Ensimmäisen kerroksen ulkoseinät muurattu!

Alakerran ylin palkkiharkko varvi on nyt valmis. Tänään viimeisteltiin kolmen hengen tutulla tiimillä kerros valua vaille valmiiksi. Huomenna onkin vuorossa raudoitus ja valaminen, mikäli sää tämän sallii: säätiedotukset vaihtelevat riippuen lähteestä. Luotettavaa.
Myös portaikon ja takan väliin tuleva kantava väliseinä saatiin tänään muurattua kuntoon. Esa joutui harjoittelemaan muurausta ”väärältä puolen lankaa”, mutta näytti tuo onnistuvan alkuvaiheen mutinoitten jälkeen.
Kirjastohuoneen ympärille tulevat väliseinät ovat nyt siis ainoat vaiheessa olevat muurattavat seinät tällä hetkellä. Niitäkin toivottavasti huomenna päästään jatkamaan. Tänään tehtiin useita kerroksia tätäkin seinästöä. Joku oli säilönyt 20 cm väliseinäharkot harkkoalueen takimmaiseksi, joten tänään jo aloiteltua muutaman kymmenen harkon kantoa jatketaan huomenna, jotta saadaan riittävä korkeus aikaiseksi.
Tänään tuli ensimmäistä kertaa tunne siitä, että taitaa talosta tulla vähintään riittävän kokoinen. Ilmiö aiheutui varmaankin väliseinien noususta osittain jo lopulliseen korkeuteen. Työmaalla vierailleet Airi ja Markku kyselivätkin osuvasti, kukas siellä yläkerrassa sitten meinaa asua… Jospa niillekin huoneille jotain käyttöä keksii.
Vastarannan naapurikin näkyy saapuneen kaivureineen paikalle, kuten kuvasta näkyy.
Nyt Ruoke vaikenee, mutta vain suunnilleen
vuorokaudeksi. Hiljaista täällä jo muun työporukan osalta onkin..

Yksi vastaus artikkeliin ”Ensimmäisen kerroksen ulkoseinät muurattu!

  1. Taina

    WOW – nyt alkaa näyttää jo talolle. Joko se muuttopäivä alkaa näkyä horisontissa? Sorry, pakko kysyä =) Meidän perheelle pihan kukkapenkkien rakennus on Se Valtavan Iso Projekti joka vielä kaiken ajan.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *